7 beneficii ale unui curs online

online learning or education concepts

Într-o piaţă cu un ritm de schimbare din ce în ce mai alert, în care trecerea la economia bazată pe cunoştinţe se face simţită tot mai mult şi astfel implicit şi nevoia de educare şi dezvoltare permanentă, s-a creat o cerere care este în continuă creştere pentru nişa materialelor, cursurilor, produselor şi serviciilor din segmentul dezvoltării personale.
Pe de alta partea, piaţa cursurilor online şi a materialelor de educare online a crescut enorm în ultimii 5 ani şi se estimează că această creştere să fie şi mai mare în următorii 5. Doar piaţa cursurilor online este estimată la o cifră de afaceri ce va depăşi 10 miliarde de dolari în anul 2016 la nivel mondial.

Ceea ce am observat este că și la nivel naţional românii vor cursuri cu baza informațională bogată, de aceea pentru ei nu mai e atât de importantă diploma de la sfârșitul cursului, cât informația cu care rămâne.
Astfel, cursurile online au început să aibă succes și în România prin prisma avantajelor pe care le oferă.
Iată câteva beneficii ale cursurilor online:

  1. Poți să urmărești cursul când vrei tu și unde vrei, doar că ai nevoie de un laptop sau PC;
  2. Ai informația stocată – odată achiziționat cursul este al tău, așa că poți să-l revezi de câte ori crezi că e nevoie;
  3. Îți eficientizezi timpul – nu trebuie să te deplasezi în diverse locații, plus că tu ești cel care stabilește programul de participare la curs. E ca și cum ai face click și trainerul vine și îți predă;
  4. Cursurile online sunt interactive, ai activități practice pe care le faci concomitent cu trainerul;
  5. Există o plajă diversificată de cursuri online, din domenii diferite, îți alegi ce vrei să înveți;
  6. Ai informații despre trainer și experienţa lui în domeniu;
  7. Cursurile online sunt adresate persoanelor autodidacte.

Găsești cursuri online în română pe platforma celor de la BUZZLE.RO, am și eu un curs acolo ”Accesează fonduri nerambursabile!”, și spre surprinderea mea a avut un mare succes încă din prima săptămână de lansare.

Având în vedere că suntem pe o piață din ce în ce mai competitivă, iar ceea ce ne diferenţiază este know-how-ul fiecăruia, recomand participarea la cât mai multe programe de formare din domeniul de interes, fie că sunt ele online sau se desfășoară în sala de curs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>