Despre oameni şi leadership

13

Îmi place să cred că nu există o definiție a liderului. Un lider îl simți, îl urmezi pur și simplu. Liderul  nu are scris pe cartea de vizită ”lider”, nu se autoproclamă așa, el arată prin toți porii că este un bun conducător, un om de urmat.

Este foarte interesant să urmărești cum în grupuri, mai puțin formale, liderul  se diferențiază de toți ceilalți, el este cel ascultat, dar este și persoana care ascultă mai mult decât vorbește, are capacitatea de a absorbi informații despre oamenii din jurul lui, află în ce situație să află aceștia și care sunt punctele lor forte ce pot fi valorificate în cadrul grupului.

Nu există lider bun sau lider mai puțin bun, există lider, pentru că altfel nu ar fi urmat. Da, putem vorbi de lider cu influență pozitivă sau negativă, și asta pentru că noi, din exterior, cei cu valori diferite față de grupul respectiv, îl considerăm așa, însă el va fi remarcat ca o persoană bună de cei care îl urmează.

Se întâmple uneori ca managerul organizației să nu fie neapărat și liderul. ”Manager” scrie pe ușa de la intrare în biroul lui, sau în contractul de muncă, dar nu și în relația cu oamenii. De aceea apare acea diferență între șef și un bun manager. Pentru că acel manager care îndeplinește și funcțiile unui lider întotdeauna îi va privi pe oamenii din organizație ca pe niște colegi, iar un șef îi va considera subalterni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>