Ghiozdanul tău călător

11855754_1048184755205273_4853757332924310176_n

10 caiete dictando mici și 10 mari, 10 caiete de matematică mici și 10 mari, penar, acuarele, stilou, rezerve de stilou, riglă, radieră, ghiozdan cu … Așa îmi începeam eu lista de rechizite pentru anul școlar ce urma, era o listă interminabilă și mult mai complexă decât lista cu cadouri pe care i le ceream lui Moș Crăciun.

La fiecare început de toamnă mergeam cu mama la depozitul de papetărie din Târgoviște, la ”Dapa”, nu știu dacă o mai exista, eram mai ceva ca o shopoholică într-un mall.

Tocmai ce începuseră și pe la noi să apară caietele imprimate cu personaje din desene animate, penare deja echipate, radiere parfumate, eram în paradis acolo, le voiam pe toate, voiam propriul meu depozit de papetărie, dar totul se oprea când auzeam: ”Manuela, luăm doar ce este strict necesar!”… Mda… și uite așa renunțam la multe din rechizitele mele colorate și preferate, mă limitam la câte un stilou chinezesc, radieră d-aia formată din două părți (apropo, niciodată nu am știut pentru ce se folosește partea aia albastră, cerneala nu o ștergea, mai mult rupea foaia), caiete simple etc., iar la sfârșit mă uitam la mama cum lăsa o groază de bani doar pentru cele ”strict necesare”. Știam că atunci când o să cresc eu mai mare, o să strâng bani și o să-mi cumpăr ce rechizite vreau pentru școala. Așa că începusem ca vară de vară să strâng bănuți pentru rechizite, cu ce mai aveam eu, cu ce mai puneau ai mei, reușeam totuși să-mi iau ce-mi doream.

Știu cât le este de greu părinților să le facă un ghiozdan complet echipat copiilor, sunt foarte încântată de campania pe care a lansat-o >> Asociația Sută la Sută Românesc: ”Ghiozdanul călător”<<.

E simplu! Echipezi un ghiozdan așa cum îți doreai când erai mic, îl duci la sediul Asociației și echipa Sută la Sută Românesc îl duce la un copil cu mai puține posibilități.

Mai multe informații și regulamentul campaniei aici: >> Donează un ghiozdan călător!<<

 

P.S. – anul trecut am făcut un ghiozdan ROZ, anul acesta o să fie albastru :D !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>